Caféa perfectă acasă DE FIECARE DATĂ? Da! Află toate sfaturile.
Știai că 1 octombrie este sărbătorită ca Ziua Mondială a Cafelei? Probabil nu..
Pentru a ajunge până aici, probabil că ești un mare iubitor de cafea. De aceea, am adunat câteva sfaturi pentru tine care îți vor îmbunătăți cafeaua făcută acasă, fie că este grecească, espresso sau chiar filtru!
Espresso
Espresso a devenit o parte din viața noastră și acum este mai popular decât cafeaua grecească! Cu toate acestea, puține persoane știu cum să o facă acasă, astfel încât să fie la fel de bună ca cea făcută de barista preferat.
Câteva lucruri de bază pe care trebuie să le știi:
1. Preferă boabele de cafea în loc de cafea măcinată
Odată ce cafeaua este măcinată, își pierde aroma și intensitatea în doar câteva zile! Un râșniță electrică de cafea va rezolva această problemă pentru tine. Aceasta începe de la 10 € și îți va îmbunătăți semnificativ experiența.
2. Nu folosi apă de la robinet
Apă de la robinet are un conținut ridicat de minerale și săruri, în funcție de regiune, ceea ce alterează gustul cafelei. Folosește un filtru de apă, pentru a o "îmblânzi" și a putea simți toate aromele sale!
3. Alege laptele potrivit pentru Cappuccino
Dacă ești începător și începi să înveți cum să faci lapte spumat, alege un lapte ușor care se va spuma mai ușor și va avea o textură plăcută, dar ține minte că nu va avea aceeași intensitate în gust ca laptele integral. Desigur, dacă nu vrei să complici lucrurile și vrei mereu să ai lapte spumat perfect, poți pur și simplu să alegi un spumator de lapte pentru o mai mare comoditate!
Cele mai populare cafele în boabe
Găsiți mașina de cafea ideală sau aparatul de espresso pentru nevoile dvs
Laptele potrivit face un bun barista
Grecia
Poate primul cafea pe care am încercat-o cu toții, când bunicul sau bunica ne-a dat o gogoașă înmuiată în ceașcă. Nu poți să nu o ai în inimă, chiar dacă nu este cafeaua ta preferată! Mai jos, secretele pentru a o face exact ca și bunica în sat.
1. Păstrați focul foarte mic
Cafeaua în chovoli este uimitoare, este adevărat, dar deoarece este puțin dificil să aveți în fiecare dimineață o cafea chovoli fierbinte gata în bucătăria dvs., învățați cum să o faceți corect cu un arzător pe gaz și o briki. Este extrem de important să aveți un foc foarte mic în timpul prăjirii cafelei, astfel încât să se încălzească încet și să-și elibereze aromele înainte de a "fiarbă".
2. Nu lăsați să se umfle
Este foarte important ca imediat ce începe să se umfle, să o îndepărtați de pe foc înainte să reușească să "crească" toată spuma. Dacă cafeaua se umflă, adică ajunge la punctul de fierbere, o mare parte din aromele sale se pierd!
3. Nu o serviți imediat
Când scoateți cafeaua, lăsați-o să stea cel puțin 3 minute, astfel încât sedimentul să se acumuleze în briki. Cafeaua pe care o veți servi va avea un gust și o textură mult mai "curate"!
Cele mai populare cafele grecești
Filtru
Cafeluța filtru, cunoscută și sub numele de cafea franceză, așa cum o numim în mod obișnuit în Grecia, este cafeaua de care nu te poți mulțumi niciodată cu o singură ceașcă pe zi. Vine în atât de multe arome încât este imposibil să te limitezi la cea clasică. La fel ca toate cafelele, are propriile sale trucuri.
1. Utilizați un filtru
Chiar dacă filtrul de cafea are propriul său filtru (cel cu plasă), rezultatul nu poate fi comparat cu o cafea care a trecut printr-un filtru de hârtie. Hârtia reține chiar și cele mai fine particule, rezultând o cafea foarte fină cu o textură "catifelată".
2. "Înmuiați" cafeaua înainte de a o pune
Poate părea ciudat, dar este un pas foarte important pe care filtrul de cafea nu îl poate face singur. Puneți cafeaua în filtru, adăugați aproximativ 50 ml de apă fierbinte, suficientă doar pentru a acoperi boabele, și lăsați-o să stea timp de 45"-60" înainte de a apăsa butonul mașinii. S-ar putea să pară un pas insignifiant, dar astfel reziduurile de dioxid de carbon din cafea sunt eliberate și intensitatea sa este îmbunătățită. Aveți încredere în noi, diferența se va vedea în ceașca dumneavoastră!
3. Mențineți aparatul curat
Este foarte important să spălați atât ibricul, cât și suportul de filtru cu apă caldă și săpun de fiecare dată înainte de a-l utiliza din nou. În acest fel, veți evita distorsiunile de gust cauzate de reziduurile de cafea veche din ustensilă.
Descoperă cafeaua ta filtrată preferată
Dar și filtrul tău preferat de cafea:
Sperăm că ai învățat secretele cafelei și te vei bucura și mai mult de următoarea ta ceașcă!
La mulți ani, iubitorilor de cafea, de Ziua Internațională a Cafelei!
fii primul care lasă un comentariu