Pentru o ceașcă (250ml-300ml) folosiți 3 linguri de cafea. Nu lăsați cafeaua în cafetieră mai mult de 20 de minute. Puneți-o într-un termos. După deschiderea pachetului, păstrați cafeaua într-un recipient etanș.
Pentru cafetiera individuală: pentru o ceașcă folosiți 3 lingurițe cu vârf. Umpleți cu apă fierbinte (250ml). Așteptați 2-3 minute. Apăsați pistonul încet în jos.
Pentru un Jacobs Flavours Freddo răcoritor: Pregătiți 1 ceașcă de cafea filtru (150ml).
ATENȚIE! Pentru o ceașcă de cafea folosiți o cantitate dublă de cafea (2 linguri cu vârf sau 4 lingurițe cu vârf). Umpleți un pahar Freddo pe jumătate cu cafeaua pe care ați pregătit-o.
Adăugați zahăr (dacă doriți) și 8 cuburi de gheață. Bateți laptele rece (de preferință cu pasteurizare înaltă) până devine cremos. Adăugați crema de lapte în pahar.