4 Stele chiar dacă pentru banii pe care i-am plătit, ar putea obține ușor 5 stele, vreau doar să subliniez câteva lucruri în cei 1 ani în care l-am folosit.
Suprafața de gătit? Foarte mare. Nu imensă, dar foarte foarte bună, poți grătar ușor carne pentru 4 persoane și câteva plăcinte/porumb la margine. Bine, noi mâncăm ca niște animale, deci poți spune că este pentru 6/8 persoane + plăcinte/porumb. În general, este un grătar la care poți pune cât cărbune dorești pentru a găti de la 1 la 8 persoane. Un alt aspect pozitiv este că, chiar dacă am grătar pe multe grătare, acesta, dintr-un motiv oarecare, stabilește un record în materie de grătar. Fripturile sunt gata în 5 minute, știi... Probabil găurile pe care le are în jur (oxigenul) fac treaba, dar asta necesită și atenție, trebuie să fii atent și să întorci constant. Mai ales dacă este plin de cărbune, căldura pe care o emite este puțin mai mult decât să stai pe un vulcan activ. Bine, nu am stat niciodată pe un vulcan activ, dar vin de pe Santorini, trebuie să știu ceva :-P
Capacul, chiar dacă nu îl folosesc des, își face treaba dacă nu vrei să întorci constant carnea, dar eu sunt unul dintre acei ciudați care vor să fie deasupra grătarului pe tot parcursul procesului de gătit și să întorc carnea așa cum cred că va fi perfect gătită. Da, sunt ATÂT compulsiv, CÂT și un iubitor de carne la grătar cu cărbune. Asamblarea este ușoară. Chiar, 10 șuruburi cum spun ei și ești gata.
Acum să trecem la aspectele negative. Văd poze aici în comentarii în care capacul, când este deschis, atinge peretele. Nu știu dacă există un accesoriu pe care al meu nu l-a avut, dar după asamblare (și pentru că nu am perete, ci izolație, deci nu va atinge niciodată peretele), imediat ce l-am asamblat, am văzut că capacul se întoarce 180 de grade înapoi și chiar din cauza calității construcției (a doua plângere aici) care este o simplă tablă de metal, m-am temut că se va rupe. Problema a fost rezolvată când am legat capacul cu susul în jos, astfel încât să se oprească la aproximativ 95 de grade și să aibă suport pe deschizătorul de sticle. Care, bine, eu deschid sticla cu dinții, cu un brichetă, pe masă și în general cu orice găsesc în fața mea.
Să continui cu aspectele negative? După cum am spus, construcția este "tablă de metal". Dacă nu ești atent în timpul asamblării, te poate tăia. Desigur, grătarul meu mare anterior era făcut din țevi de apă tăiate, deci da, nu am criterii obiective. DAR HAIDE, ADAUGĂ PUȚIN MAI MULT FIER SAU ALUMINIU, €3+ ȘI VEI AVEA MATERIALELE.....
Și în cele din urmă, pentru că am văzut că unii oameni spun că au pus nisip și culoarea de dedesubt s-a stricat.... Băieți... 1 an, cel puțin 200 de grătare, cu nisip de pisică simplu (au o absorbție mai mare) și nu a suferit nici cel mai mic daună.
Am terminat? Ei bine, nu, mai am ceva de spus. Grătarul este de calitate medie, este mai dificil de curățat decât alte grătare bune pe care le-am avut. Mai ales cu pește, mulțumesc cerului pentru "plasă" suplimentară pe care am primit-o dintr-un anunț pe FB. DA, există reclame pe FB care fac ceea ce promit. Prinzi peștele cu mâna, îl întorci și îl mănânci cu pielea lui. Nu că aș fi entuziasmat de această inovație, deoarece mănânc pește o dată pe săptămână pentru că este bun pentru sănătatea mea. Dacă ar exista un zeu, pizza și gyros ar fi cele mai bune pentru sănătate. Și tsipouro... Și în general, animalele nu ar trebui să moară pentru carne. Ugh, acum devin "vegan" în gândirea mea, dar scuze, nu asta înseamnă, voi mânca carne până când mor.