Cuțite

Samura Mo-V Stonewash Cuțit Santoku din Oțel Inoxidabil 13.8cm SM-0093B 1buc Codul: 28737509

Caracteristici cheie:

  • Cuțit Santoku
  • Material: Oțel inoxidabil
  • Lungime lamă: 13.8 cm
  • Lungime totală: 25.4 cm
  • Greutate: 102 gr
Vezi descrierea completă
301,02Lei
Livrarevin, 02 aug - mar, 06 aug
+11,99 Leicostul de livrare - trimis din Grecia

Vândut de

Stoc 5 bucăți

de la 301,02 Lei

Descriere

Cuțit Santoku

Cutitul Santoku este un cutit cu uz general, unde in limba japoneza inseamna "trei virtuti", deoarece poate fi folosit pentru a toca fin carne, peste si legume. Varful sau este mai curbat decat al unui cutit de bucatar, in timp ce lungimea scurta a lamei il face ideal pentru taierea precisa a alimentelor tale. Greutatea sa redusa il face confortabil pentru utilizare frecventa, in timp ce indentarile de pe lama sa impiedica lipirea alimentelor (in special a celor grase) pe lama in timpul taiatului.

Materialul lamei

Lama este fabricată din oțel AUS-8 cu conținut mediu de carbon și conținut ridicat de crom. Oferă un echilibru excelent între proprietățile de duritate a lamei, ascuțime și rezistență la coroziune. Acest echilibru conferă o durabilitate mare și este aliajul metalic preferat pentru mulți pasionați de cuțite de calitate. În plus, este întărit cu molibden-vanadiu pentru a rămâne ascuțit și are o textură mată. Prin urmare, amprentele nu sunt vizibile și mâncarea nu se lipește de el.

Nivelul său de duritate este de 59 HRC (un cuțit cu duritate peste 56 HRC este considerat bun).

Mâner

Mânerul este fabricat din fibră de sticlă de înaltă presiune, G-10 și este un material cu rezistență ridicată, rezistent la coroziune, antiderapant și rezistent la căldură. De asemenea, oferă o bună absorbție a șocurilor, ajutând la reducerea oboselii utilizatorului în timpul utilizării cuțitului. Mânerele cuțitelor G-10 sunt, de asemenea, ușoare și ușor de prelucrat.

Suprafață de tăiere

Se recomandă efectuarea tăierilor pe suprafețe de tăiere din lemn sau plastic. Suprafețele de tăiere din sticlă, piatră și marmură nu sunt potrivite deoarece pot provoca deteriorări permanente lamei cuțitului.

Curățenie

Spălați cuțitul cu apă caldă înainte de a-l folosi pentru prima dată. După fiecare utilizare, asigurați-vă că spălați cuțitul imediat (cu un detergent ușor) și îl uscați cu o cârpă moale. Mai ales dacă ați tăiat alimente acide, ar trebui să spălați cuțitul imediat după utilizare.

Pentru propria dumneavoastră siguranță, ar trebui întotdeauna să ștergeți cuțitul departe de corpul dumneavoastră și departe de marginea sa, folosind o cârpă sau un prosop.

Se recomandă să nu-l spălați în mașina de spălat vase, ci manual, pentru a proteja materialul și a menține ascuțimea sa pentru o perioadă lungă de timp.

Ascuțire

Nu contează cât de ascuțită este o cuțită la început, după ceva utilizare are nevoie de ascuțire, lucru pe care îl poți realiza cu un ascuțitor, o piatră de ascuțit sau o curea de ascuțit.

Poți să îți dai seama dacă cuțitul tău taie bine cu un test simplu folosind cuțitul și o bucată de hârtie. Un cuțit ascuțit poate tăia ușor și curat printr-o bucată de hârtie. Pe de altă parte, un cuțit care are nevoie de ascuțire va avea dificultăți și tăierea sa va fi obtuză.

De asemenea, este recomandat să ascuțiți cuțitele cu un profesionist din când în când, pentru a repara eventualele daune la marginea lamei și pentru a menține ascuțimea.

Producător

Samura

Specificații

Tip
Santoku
Material
Oțel inoxidabil
cu acoperire antiaderentă
Nu
Bucăți
1 buc
Dimensiune
13,8 cm
Serie profesională
Da

Informații importante

Specificatiile sunt colectate de pe site-urile oficiale ale producatorilor. Va rugam sa verificati specificatiile inainte de a finaliza achizitia. Daca observati vreo problema, puteti raportează aici.

Recenzii

  • Yiannis_Kontolefas
    5
    2 din 2 membri au considerat această recenzie utilă

    Achiziție verificată

    Această recenzie este despre tip: Peeling, dimensiune: 9 cm

    Este foarte convenabil pentru lucrul fin și tăiere. Mâner bun, material bun pentru lamă din oțel carbon. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că necesită puțin mai multă întreținere decât cuțitele clasice pe care le poți ține umede timp de 10 ani și să nu-ți pese de nimic. Acoperirea neagră este acolo pentru a preveni ruginirea, dar marginea cuțitului trebuie curățată și uscată, iar după câteva luni, trebuie ușor ascuțit. Merită pe deplin.

    Tradus din Greacă ·
    • Greutate
    • Ergonomia mânerului
    • Stabilitatea mânerului
    • Este ascuțit?
    • Raport calitate-preț
    Ai găsit util acest review?
  • Achiziție verificată de la Samura Greece

    Această recenzie este despre tip: Pâine, dimensiune: 23 cm

    • Greutate
    • Ergonomia mânerului
    • Stabilitatea mânerului
    • Este ascuțit?
    • Raport calitate-preț
  • Achiziție verificată

    Această recenzie este despre tip: Pâine, dimensiune: 23 cm

    • Greutate
    • Ergonomia mânerului
    • Stabilitatea mânerului
    • Moderat de ascuțit
    • Raport calitate-preț
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile