Stilul de viață sănătos include nu numai consumul de alimente bogate în nutrienți, ci și respectarea tuturor regulilor de prelucrare termică a acestora în timpul gătitului. De aceea, este important să achiziționați vase de gătit de înaltă calitate. Astăzi, acestea sunt prezentate pe piață într-o varietate imensă și diferă atât în materialul de construcție, cât și în design.
Sunt anumite aspecte de luat în considerare atunci când alegeți vasele de gătit.
- Conductivitate termică - Unele metale conduc căldura mai bine decât altele.
- Durabilitate - Unele tipuri de vase de gătit își mențin aspectul bun și rezistă mai mult decât altele. Oțelul inoxidabil este considerat unul dintre cele mai bune în acest sens.
- Reactivitate - Unele metale reacționează cu anumite alimente. De exemplu, aluminiul tinde să reacționeze cu roșiile și alte preparate acide. Aceasta înseamnă că mâncarea dvs. poate absorbi de fapt o parte din metal, așa că fiți atenți la alegerile de vase de gătit și asigurați-vă că cunoașteți reactivitatea fiecărui produs.
- Proprietăți antiaderente - Dacă doriți o dietă sănătoasă, adică gătitul fără a adăuga ulei și grăsimi, atunci o soluție bună ar fi să cumpărați vase de gătit antiaderente. Aceste vase de gătit pot fi din aluminiu turnat pentru a combina avantajele fontei, un vas de gătit antiaderent fără greutatea unui vas de gătit din fontă.