- Reduce bulimia, rezultând în scăderea aportului de grăsimi și carbohidrați, în timp ce reglează și absorbția corectă a nutrienților de către organism. Reduce nivelurile de colesterol și trigliceride, reglând astfel profilul lipidic al pacientului.
- Inhibă sinteza acizilor grași, reducând astfel acumularea de grăsimi în corpul uman. Acest lucru este realizat în 3 moduri:
A. Previne sinteza ATP citrat liazei, rezultând în inhibarea lipogenezei.
B. Promovează metabolismul grăsimilor prin eliminarea toxinelor și a produselor secundare ale metabolismului grăsimilor.
C. Previne lipogeneza în mușchi și ficat, fără a cauza oxidarea și excreția proteinelor (așa cum se întâmplă în timpul dietelor când proteinele valoroase sunt pierdute din acești mușchi).
- Elimină excesul de zaharuri din organism. Toate aceste acțiuni duc la creșterea ratei metabolice bazale (BMR), raportul la care organismul consumă mai multe calorii.