Am avut-o doar câteva zile, dar am gătit aproape totul pentru a o încerca. Construcție simplă dar de înaltă calitate. Poți să îți dai seama de greutatea și soliditatea întregii structuri. Grătarele din fontă sunt, de asemenea, de înaltă calitate, fără comparație în grosime și construcție cu alte grătare mai ieftine pe care le-am văzut. Dimensiunea este ideală pentru cel puțin o familie de 6 persoane. Gătitul este extrem de rapid: 10 minute pentru a se încălzi și apoi poți începe să grătară. Ajunge rapid la temperaturi ridicate și dacă o încălzești corespunzător, nimic nu se lipește de grătare. 12 minute pentru burgeri, 14-16 minute pentru cotlete de gât de porc, 15 minute pentru piept de pui, și 16 minute pentru pulpe de pui, 35-40 minute pentru pulpe de pui (deschise pentru grătar). Totul este suculent și gătit uniform. Rețineți că timpul se referă la carne bine gătită. 10-12 minute pentru doradă și biban de mare. Aproximativ 12 minute pentru ardei și frigarui de ciuperci. Am încercat și pizza și a ieșit excelent, 4 minute de gătit pe fiecare parte. Este ușor și rapid de curățat, o curăț cu grijă cu o perie de sârmă și o burete simplu. Faptul că nu fumegă este foarte pozitiv, dar mirosul vine doar de la mâncarea de pe grătar. De asemenea, nu am avut niciun incident de ardere.
Dezavantajele sunt că mâncarea de pe grătar nu are exact același gust ca cea de la cărbune, ceea ce este de așteptat, dar este totuși delicioasă și clar mai sănătoasă. De asemenea, nu aș spune că poate fi ușor transportată pentru camping, etc., din cauza greutății sale. Am cumpărat-o la reducere de la un mare magazin de electronice, pentru 390 de euro. Cred că este destul de scumpă, dar având în vedere calitatea și utilizarea relativ frecventă, merită. Țineți cont că puteți găti și în tigăi, în timp mult mai scurt în comparație cu un cuptor și cărbune.
27/04/2020 Acum o folosim de 6 luni. Grătarul este cu adevărat excelent. L-am folosit pentru a grătar calamari, lipii făcute în casă cu diverse umpluturi, și chiar feluri de mâncare pentru post, precum și chiftele de legume și fructe de mare. Cotlete de miel pentru Paște. De asemenea, gătim diverse feluri de mâncare în tigăi, precum pastitsio. Pâine cu brânză făcută în casă și plăcinte cu brânză au fost gătite într-o tigaie din fontă folosită ca vas de copt, toate cu aluat făcut în casă. Cu toate acestea, este necesar să folosiți metoda de grătar "indirect". De asemenea, am gătit clătite și omlete în tigaia din fontă. Evident, nu înlocuiește un cuptor electric, dar practic poți face aproape orice pe grătar. Principalele avantaje sunt ușurința, rapiditatea și faptul că totul iese suculent.
În ceea ce privește metoda de grătar indirect: soluția ieftină pe care o folosim este cu o folie de aluminiu dublă cu găuri (sau cumpărați discurile relevante Weber), punând o grătar cu În funcție de grosime, tip și nivelul dorit de coacere, intensitatea ar trebui ajustată. Pentru fripturi, piept de pui, pește întreg și burgeri, recomand personal intensitatea medie sau medie-ridicată. De asemenea, numărul de ori în care întorci alimentele pe grătar ar trebui ajustat. Pentru pui întreg gătit pe grătar deschis, sugerez intensitatea medie și întoarcere frecventă.
În cele din urmă, nu recomand curățarea grătarului cu săpun. Am făcut-o o dată și am avut probleme cu lipirea alimentelor pe grătar, din fericire doar pentru 5-6 sesiuni de gătit. O curățare ușoară cu o perie de sârmă potrivită atunci când grătarul este bine ars, urmată de o ungere ușoară cu ulei, funcționează perfect pentru mine. Pentru a preveni lipirea alimentelor pe grătar, acesta trebuie preîncălzit foarte bine, iar personal, eu aplic puțin ulei cu ajutorul unui șervețel de hârtie sau o pensulă. Dar foarte puțin! Sper că v-am ajutat.