Ustensile de gătit esențiale și idei pentru mese simple!
Înainte să te întrebi ce să gătești astăzi, este important să știi cu ce echipament ar trebui să te dotezi, astfel încât procesul de gătit să fie întotdeauna ușor.
Oală
Este considerat cel mai essential ustensil într-o bucătărie. Există o varietate de dimensiuni și materiale de construcție pe piață. Este important să alegem cea care se potrivește cel mai bine nevoilor noastre, dar o oală de dimensiuni medii cu capac de sticlă care ne permite să vedem mâncarea noastră, este cu siguranță o alegere corectă.
Tigaie
Nu te grăbi să o asociezi cu mâncarea nesănătoasă, pentru că nu întotdeauna este adevărat.
- O tigaie medie va fi utilă pentru multe rețete, deoarece o poți folosi pentru prăjire sau chiar pentru un sos simplu.
- O tigaie adâncă cu capac de tip wok te va ajuta cu feluri de mâncare mai suculente, precum un risotto.
- O alegere bună, de asemenea, este o tigaie grill. O poți folosi pentru a grătar carne sau pește și obține un rezultat similar cu grătarul de pe un grătar.
Tavă de copt
Într-o tavă de copt, puteți prăji carne, grătar burgeri și, de asemenea, puteți coace biscuiți, chifle sau alte deserturi. Asigurați-vă că aveți cel puțin două tăvi, de dimensiuni sau forme diferite.
Bol
Cel mai simplu și în același timp cel mai util ustensil într-o bucătărie. Există multe dimensiuni, la fel de multe ca și utilizările lor - amestecarea ingredientelor într-o rețetă, aruncarea unei salate, servirea sosului/dipului pe masă și multe altele. Puteți alege mai multe dimensiuni diferite pentru a vă ușura gătitul.
Procesor de alimente
El toacă și pasează fin aproape orice, așa că te va ajuta să economisești mult timp în prepararea multor rețete, mai ales dacă alegi un procesor de alimente cu un recipient de capacitate mare.
Diverse unelte mici
În cele din urmă, să nu uităm de unele unelte necesare pentru majoritatea rețetelor, cum ar fi o spatulă cu scop general, o pereche de clești (pentru preparatele tale la grătar), un strecurător (pentru pastele tale) și un tocător (pentru legumele tale).
Mese rapide și ușoare
Acum că ai adunat toate uneltele tale, îți vom sugera câteva idei pentru mese ușoare care îți vor lua aproximativ 15 minute din timpul tău.
Salate
Alege baza salatei tale și spal-o bine. Apoi adaugă legumele tăiate mărunt după preferință. Ar trebui să alegi și o sursă de proteină, cum ar fi ouăle, ton, pui sau brânză. În final, adaugă ulei de măsline sau pregătește dressingul dorit într-un castron.
Grătar
Folosește tigaia pentru carne la grătar, în timp ce poți fierbe orezul în oală. În mod alternativ, și mai sănătos, preferă cuptorul. O idee bună este somonul la grătar. Într-un castron, amestecă miere, sare, piper, ulei de măsline, toarnă peste somon și pune-l într-un cuptor preîncălzit timp de 15'. Din nou, poți să-l însoțești cu orez, paste sau salată.
Paste
Există întotdeauna multe idei pentru feluri de mâncare delicioase și ușoare cu pasta noastră preferată paste. Indiferent dacă sunt preparate calde sau reci, cu carne sau vegetariene, există atât de multe combinații încât nu te vei plictisi niciodată!
Și nu uitați: o dietă echilibrată nu necesită efort - sau timp - necesită o cale!
fii primul care lasă un comentariu