6+1 greșeli pe care le faci cu cuptorul!
Utilizarea unui cuptor de bucătărie poate fi o experiență plăcută, transformând ingredientele brute în mese delicioase.
Cu toate acestea, pentru a asigura atât securitatea cât și succesul în bucătărie, există lucruri de bază pe care trebuie să le eviți. Iată câteva greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când folosești cuptorul de bucătărie:
Ignori preîncălzirea: Multe rețete necesită preîncălzirea cuptorului la o anumită temperatură înainte de gătire. Omiterea acestui pas poate duce la gătire inegală sau la timpuri de gătire prelungite, afectând rezultatul final al preparatului tău.
Cantitate prea mare de alimente: Plasarea prea multor ingrediente în cuptor în același timp poate împiedica circulația căldurii, ducând la gătire inegală a alimentelor, cum ar fi folosirea a mai mult de două tăvi. De aceea, este important să lași suficient spațiu pentru o distribuție corectă a căldurii.
Ustensile de gătit greșite: Nu toate ustensilele de gătit sunt sigure în cuptor. Folosirea unui tip greșit de vas poate provoca daune atât vasului în sine, cât și alimentelor și eventual cuptorului. Trebuie să verifici întotdeauna instrucțiunile producătorului înainte de a folosi un vas de gătit nou în cuptor.
Supravegherea gătitului: Deși nu este recomandat să deschizi cuptorul prea des, verificarea alimentelor spre sfârșitul timpului de gătire poate preveni supra-gătirea. Folosește lumina cuptorului și fereastra pentru a urmări progresul când este posibil.
Niciodată fără supraveghere!: În special atunci când gătim la temperaturi ridicate, lăsarea cuptorului fără supraveghere poate duce la arderea alimentelor sau chiar la un incendiu în bucătărie. Fii mereu aproape și supraveghează mâncarea!
Tehnici greșite de curățare: Lichidele vărsate și resturile pot lua foc dacă sunt lăsate nespălate, dar curățarea cu materiale greșite poate provoca, de asemenea, daune cuptorului. Pentru a curăța cuptorul, așteaptă să se răcească și urmează instrucțiunile producătorului!
Atenție la folia de aluminiu: Folia de aluminiu poate fi utilă pentru a colecta picături și sucuri, dar acoperirea partea de jos a cuptorului cu folie de aluminiu poate bloca aerisirea și duce la gătire inegală sau daune. Dacă folosești folie de aluminiu, plaseaz-o corect pe grătar sub tava, dar nu pe fundul cuptorului.
Evitând aceste greșeli comune, poți îmbunătăți experiența ta în bucătărie, poți menține cuptorul într-o stare bună, astfel încât să reziste mai mulți ani, și să asiguri siguranța ta și a bucătăriei tale.
fii primul care lasă un comentariu