Invenția cafelei instant!

Invenția cafelei instant!

Voi spune fără rușine, poate îmi încep ziua cu un espresso cvadruplu, DAR PRIMA MEA IUBIRE A FOST FRAPPE!!

Deși frappé espresso este o invenție grecească (probabil), cafeaua GRECEASCĂ autentică este frappé! Dar care este diferența dintre espresso și cafeaua instant pe care o folosim pentru a face frappé?

Mai întâi de toate, ar trebui să menționez că prima brevetare pentru cafea instant a fost depusă oficial în 1890 (nici măcar nu au trecut 150 de ani!) de către neozelandezul David Stang!

În ambele cazuri - cafea instant sau cafea "normală" - procesul începe cu fructul de cafea, pe care îl prăjim pentru a obține acea culoare caracteristică a cafelei. Apoi este măcinat în bucăți mici din care în cele din urmă facem băutura noastră.

Diferența cu cafeaua instant este că NU ESTE DOAR MĂCINATĂ! În realitate, este și "pre-gătită"! Pe scurt, la fabrică iau cafeaua măcinată și o amestecă cu apă caldă sub presiune, similar cu ceea ce facem acasă!

Acest proces este necesar pentru a dizolva cofeina și diversele arome ale fructului în apă. Apoi, această "ceașcă" uriașă de cafea la scară industrială este uscată!

Pudra rămasă este...cafea instant! Deci, este o băutură de cafea uscată, gata de folosit! Tot ce trebuie să faci este să o rehidratezi. Ca și piureul de cartofi instant, un lucru!

Există vreun beneficiu în acest proces? Nu în mod special pentru consumator, deoarece de cele mai multe ori cafeaua instant are un gust mai prost decât cafeaua "normală". Beneficiul este în principal logistic. Cafeaua instant nu se strică la fel de ușor, este mai ușor de transportat, și așa mai departe.

Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile