Inventarea frappé-ului!

Inventarea frappé-ului!

DEOARECE NE-AI INTREBAT, HAI SĂ DESCOPERIM CEL MAI IMPORTANT INVENT GREC: FRAPPE!

La fel ca în anii 1940, buclele erau un simbol al prosperității postbelice în America, iar frappe-ul din anii '50 devine un simbol al relaxării în Grecia!

SĂ VEDEM CUM A FOST DESCOPERITĂ CELE MAI IMPORTANTE LUCRU DUPĂ ROATĂ! Desigur, mă îndoiesc că există cineva care să nu cunoască CELEBRUL povestea.

În 1957, la Târgul Internațional de la Salonic (expoziție comercială anuală), un angajat al delegației grecești a Nestlé, Dimitrios Vakondios, a vrut să bea cafeaua sa instant fierbinte la un moment dat!

Dintr-un motiv oarecare, nu era apă caldă în toată expoziția (DAR CÂND VREI SĂ BEI CAFEA, O BEI CHIAR ȘI CU SUC DE RODIE), așa că a făcut-o într-un shaker cu apă rece.

A adăugat cafea, zahăr și apă, a amestecat și BOOM! S-a născut frappe-ul și a devenit un succes internațional!

DESIGUR, există o posibilitate semnificativă ca toate acestea să fie un mit urban bine păstrat, deoarece deja existau reclame Nestlé care promovau produsul "Nescafé Frappé" în ziare înainte de Târgul Internațional de la Salonic din 1957.

Deshidratarea boabelor de cafea și producția de cafea instant au apărut la sfârșitul anilor 1800, dar conceptul, LA FEL CA ORICE ALTCEVA, a avut nevoie de ceva timp. În 1929, a izbucnit Marea Depresiune în America. Acest lucru a dus la (printre MII de consecințe) un surplus de stocuri de cafea în Brazilia. Pentru a conserva această cafea, a fost descoperită această metodă de "deshidratare", și a venit momentul ca lumea să cunoască cafeaua instant!

Aceasta poate însemna că cafeaua instant exista deja înainte, era doar servită - fie fierbinte, fie rece - AMESTECATĂ și nu amestecată în shaker. Salonicul a introdus factorul de "amestecare", care este esența frappe-ului grecesc.

Cafeaua instant a fost foarte benefică pentru comerț, deoarece, pe lângă faptul că are o durată de valabilitate foarte lungă, este mai ușoară, ceea ce o face mai ușor și mai economică de transportat în cantități mari, și este, de asemenea, FOARTE UȘOR de preparat.

FACT COOL 

În Bulgaria, frappe-ul este consumat în principal cu Coca-Cola în loc de apă! (EXTREM!)

Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile