Alimente pe care nu ar trebui să le depozitezi în congelator

Alimente pe care nu ar trebui să le depozitezi în congelator

Frigiderul de uz casnic, împreună cu congelatorul, poate fi una dintre cele mai importante inventii ale secolului XX și a schimbat viața a miliarde de oameni, dar să nu exagerăm, nu toate alimentele și ingredientele pot fi păstrate la temperaturi atât de scăzute!

Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre ele:

Ouă proaspete:

Ouăle proaspete sunt lichide în interior și, în mod natural, se vor extinde și vor sparge coaja când sunt refrigerate, rezultând un risc de contaminare. Ouăle pot fi păstrate în frigider, chiar și în afara lui! Dar chiar și ouăle fierte nu se descurcă mai bine, vor deveni tari și vor avea o textură ciudată.

Produse lactate:

Deoarece brânzeturile sunt bogate în grăsimi, compoziția lor se va schimba în congelator, determinându-le să-și piardă textura, gustul și proprietățile. În special brânzeturile moi, precum smântâna și brânza de vaci, vor deveni sfărâmicioase și apoase pe măsură ce se dezgheață. La fel se întâmplă și cu iaurtul și laptele.

Plante aromatice:

Dacă vrei să păstrezi plante aromatice proaspete, precum busuiocul, mărarul, pătrunjelul, probabil congelatorul nu este locul potrivit. Ele își vor pierde culoarea, vor deveni negre, iar gustul și aroma lor vor fi alterate. Dacă vrei să ai mereu plante aromatice la îndemână, există cele congelate gata preparate, care au trecut prin procesele necesare.

Cafea:

În congelator, există riscul ca cafeaua sau boabele de cafea să absoarbă umiditate și mirosuri, alterându-le gustul și prospețimea. Singura modalitate de a le păstra la temperaturi atât de scăzute este într-un recipient etanș.

Carnea dezghețată:

Carnea care a fost în congelator, scoasă și dezghețată, ar trebui consumată imediat sau cel puțin păstrată în frigider pentru timpul recomandat. În timpul dezghețării, se formează bacterii, care se vor recongela împreună cu carnea și vor fi gata să te îmbolnăvească data viitoare.

Alimente prăjite:

Ai alimente prăjite rămase, în special cele învelite în pesmet, precum puiul, bastonașele de mozzarella, crochetele de pește, și nu vrei să le consumi imediat? Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar în congelator, pesmetul va absorbi toată umiditatea și se va înmuia, pierzând toată crocănța care îl face atrăgător și gustos.

Fructe și legume:

Mai ales cele care au un conținut ridicat de apă, precum castraveții, roșiile, dovleceii, strugurii, pepenele etc. Apa din interiorul lor se va cristaliza și când vine momentul să le dezgheți, își vor pierde complet gustul, textura și caracteristicile.

Dacă cauți un congelator, verifică cele mai populare modele de pe Skroutz

  • Crown Congelator vertical 103lt

    Crown Congelator vertical 103lt

    1.274,96 Lei
  • Gorenje FH451CW Congelator cu capac 457lt

    Gorenje FH451CW Congelator cu capac 457lt

    de la 2.626,73 Lei
  • Hisense FC184D4AW1 Congelator cu capac 142lt

    Hisense FC184D4AW1 Congelator cu capac 142lt

    de la 1.018,95 Lei
  • Candy CCHH 200 37001468 Congelator cu capac 194lt

    Candy CCHH 200 37001468 Congelator cu capac 194lt

    de la 1.428,57 Lei

Articole relevante

Alimente care nu ar trebui să fie păstrate în frigider
4 motive pentru a alege brânza de vaci
Noul aparat de gătit cu aer Rohnson R-2858 vs R-2834
Rețetă pentru clătite sănătoase!