Rețete ușoare pentru dieta de după Crăciun

Rețete ușoare pentru dieta de după Crăciun

Este timpul să începeți o dietă?

Sărbătorile de Crăciun și Anul Nou au trecut și toată lumea le-a petrecut alături de cei dragi. Cu toate acestea, mesele festive au fost pline de tentații delicioase și ne-am răsfățat cu mâncare și dulciuri fără reținere. 

Este timpul, așadar, să începem să gătim mai sănătos și mai ușor, astfel încât să ne putem reveni la ritmul și greutatea noastră. Mai jos veți găsi rețete pentru feluri de mâncare cu puține calorii, care sunt gustoase și nutritive. 

Supă cremoasă de broccoli

Ingrediente:

  • 3 căni de broccoli, tăiat în buchetele
  • 1 cartof mare
  • 5 morcovi mari
  • 2 căței de usturoi
  • ½ ceapă
  • 1 tulpină de țelină
  • 3 căni de supă de legume
  • 2 căni de lapte de migdale nesărat
  • ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare

Pregătire:

Încălziți uleiul într-un vas la foc mediu și adăugați morcovii, cartofii, ceapa, țelina și usturoiul tocate mărunt. Căliți timp de 10 minute. Adăugați broccoli, supa de legume și laptele de migdale și lăsați să fiarbă în clocot timp de 5 minute. Scoateți broccoli din supă și amestecați celelalte ingrediente cu un blender de mână. Adăugați broccoli înapoi în supă, condimentați cu sare și amestecați.

**Puteți servi cu crutoane sau pâine prăjită.**

Rețete ușoare pentru dieta de după Crăciun

Frigeți de somon cu roșii cherry și ciuperci la grătar

Ingrediente:

  • 1 kilogram de file de somon
  • 20 de roșii cherry
  • 20 de ciuperci

pentru marinadă:

  • 1 frunză de dafin
  • cimbru sau oregano
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 cepe verzi proaspete, tocate mărunt
  • puțin mărar
  • sucul de la 2 lămâi
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Preparare:

Punem ingredientele pentru marinadă într-un bol și amestecăm. Tăiem fileul de somon în cuburi și le punem în marinadă. Acoperim bolul și îl lăsăm în frigider timp de aproximativ 1 oră. Scoatem bucățile de somon din marinadă, le scurgem și le înfiletăm pe frigare de lemn mici. Apoi, punem roșiile cherry și ciupercile în marinadă. Frigem frigarelele pe un grătar electric sau pe grătarul de bucătărie împreună cu roșiile cherry și ciupercile.

Rețete ușoare pentru dieta de după Crăciun

Tocană de paste cu cremă de iaurt și dovlecei

Ingrediente:

  • 30 g de paste preferate
  • ½ ceapă medie, tăiată cubulețe
  • 3 dovlecei mari, tăiați cubulețe
  • 3 căței de usturoi mari, feliați
  • 1 ½ cești de iaurt
  • 2 lingurițe de praf de usturoi
  • 2 lingurițe de praf de ceapă
  • 2 lingurițe de oregano
  • 1 ceașcă de brânză Parmesan sau Pecorino rasă
  • ulei de măsline
  • sare, piper negru

Preparare:

Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Căliți ceapa într-o tigaie mare la foc mediu-mare cu 2 linguri de ulei de măsline timp de 1 minut. Apoi, adăugați dovleceii și usturoiul și gătiți timp de 5-7 minute. După ce ați scurs pastele, adăugați dovleceii fierți, praful de usturoi, praful de ceapă, ceapa călită, iaurtul și oregano într-un vas. Amestecați bine, adăugați brânza rasă și condimentați cu sare și piper.

Rețete ușoare pentru dieta de după Crăciun

Pui cu ardei și sos

Ingrediente:

  • 6 pulpe de pui mari
  • 3 ardei colorați medii
  • 1 ¼ linguriță de supă de pui ușoară
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • ½ ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper

pentru sos:

  • 1 șalotă proaspătă
  • 2 linguri de capere
  • 1 ½ linguriță de suc proaspăt de lămâie
  • pătrunjel, busuioc
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Pregătire:

Condimentați puiul cu sare și piper și gătiți-l timp de 10-15 minute pe ambele părți într-o tigaie cu ulei la foc mediu. Căliți ardeii cu ceapa și usturoiul timp de 3 minute. Așezați puiul deasupra ardeilor și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. Pentru sos, amestecați toate ingredientele, condimentați cu sare și piper și turnați peste pui.

**Puteți servi cu cuscus.**

Rețete ușoare pentru dieta de după Crăciun

Trufe cu curmale și cocos

Ingrediente:

  • 200g curmale fără sâmburi
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 2 linguri cocos deshidratat

Pregătire:

Puneți curmalele într-un blender și amestecați până obțineți o pastă. Adăugați pudra de cacao împreună cu 2 linguri de apă și amestecați din nou până când compoziția are o textură de aluat. Formați bile mici din aluat cu mâinile ușor umede. Acoperiți fiecare trufă cu cocos deshidratat și refrigerati timp de 60 de minute pentru a se întări înainte de servire.

Rețete ușoare pentru dieta de după Crăciun

Găsiți materiale utile pentru rețetele dumneavoastră

  • Ulei de măsline Ulei de măsline
  • Condimente și mirodenii Condimente și mirodenii
  • Sare Sare
  • Paste Paste

Articole relevante

Rețete pentru o masă de Crăciun vegetariană
Rețete tradiționale de Crăciun din toată Grecia
Cea mai bună rețetă pentru clătite!
Melomakarona rămase? 3 rețete care le vor face să dispară!